Dette påbyggingskurset gir deg ekspertkompetanse innen behandling av både akutte og kroniske muskel- og skjelettplager, fra vanlige nakke- og ryggproblemer til mer komplekse skader og rehabiliteringsforløp. Kurset er spesielt utviklet for terapeuter som ønsker å jobbe mer målrettet med klienter som har idrettsskader eller langvarige belastningsplager, og gir deg de verktøyene du trenger for å møte slike utfordringer med trygghet og faglig tyngde.
Kurset går over seks dager og inneholder både teoretisk undervisning og praktisk arbeid. Deltakerne jobber med hverandre og med eksterne klienter i vår studentklinikk. Du får dermed god klinisk erfaring og veiledning, samtidig som du lærer å kartlegge, analysere og behandle ulike skader. En viktig del av kurset er å lære å bruke funksjonelle bevegelsetester og nevrologiske tester for å identifisere bakenforliggende årsaker til smerte og dysfunksjon. Dette gjør deg i stand til å lage individuelle behandlings- og rehabiliteringsplaner, og å følge opp klienter over tid.
I løpet av kurset lærer du hvordan du behandler idrettsskader og treningsrelaterte plager, samt hvordan du bruker manuelle teknikker, mobilisering, triggerpunktbehandling og teiping som en del av en helhetlig tilnærming. Du får også innsikt i rehabiliteringsprinsipper og hvordan du kan legge opp en treningsplan for å støtte klientens restitusjon.
Gjennom hele kurset får du tett oppfølging og veiledning, og du lærer å dokumentere funn og behandlingsforløp på en måte som gjør deg godt forberedt til å jobbe profesjonelt med krevende problemstillinger.
Kurset passer for deg som er utdannet massør, massasjeterapeut eller har annen grunnleggende terapeutisk utdanning, og som ønsker å ta steget videre i din faglige utvikling.
Høst 2025
Deltakerne vil gjennomføre behandlinger både på hverandre og på eksterne klienter i studentklinikken. Dette gir verdifull praktisk erfaring og direkte veiledning fra erfarne faglærere. Du får også innsikt i journalføring og klinisk vurdering som er nødvendig i møte med reelle pasienter.
Kurset går over 6 dager, og består av en kombinasjon av teori, praksis på medstudenter og behandling av eksterne klienter i vår studentklinikk. Det legges vekt på klinisk arbeid, grundig vurdering og målrettet rehabilitering.
Du lærer å:
Avdekke og analysere ulike typer skader og smertetilstander
Bruke nevrologiske tester og funksjonelle bevegelsetester for å kartlegge skader og dysfunksjoner
Planlegge og gjennomføre behandlingsforløp, inkludert rehabilitering
Utføre behandlinger ved hjelp av ulike teknikker og metoder tilpasset både akutte og kroniske tilstander
Jobbe med idrettsskader og treningsrelaterte plager
Bruke teipingsteknikker og støttebehandling som del av en helhetlig rehabiliteringsplan